Vannak a jól ismertek, vannak a kevésbé ismertek, Bill Shankly nélkül ma más lenne a fotball, és nem lenne Magyarországon 10 Liverpool drukker sem.
“Brian Clough rosszabb, mint a manchesteri eső. Azt legalább Isten meg tudja állítani nagy néha.”
“Nemhogy a legjobb középcsatár a Brit Szigeteken, hanem az egyetlen.” Ian St Johnról mondta.
Városi rangadó napja volt, Bill Shankly letett egy doboz vécépapírt a kapus elé. "Ha megjönnek, oszd ki közöttük - szükségük lesz rá!”
“Földba tapostuk az angolokat. Lemészároltuk őket. 5-4-re nyertünk.”
“Az alapötletem az volt, hogy a Liverpoolt egy bevehetetlen erőddé építsem. Ha Napóleonnak lett volna ez az alapötlete, az egész világot meghódítja. Azt akartam, hogy a Liverpool érinthetetlen legyen. Az volt a cél, hogy a Liverpool mind nagyobb és nagyobbra nőjön, amíg mindenki belátja, hogy alárendelt szerepet játszanak, és feladják.
“Az életem a munkám. A munkám az életem”
“Csak a foci iránti szeretetem tart játékban - és az a cél, hogy hozzam vissza a boldogságot Liverpoolba.”
"Elspsorban azt szeretném, ha az emberek emlékezetében egy önzetlen személyként maradnék meg, aki gürcölt és aggódott, hogy mások arathassák le a dicsőséget, és aki létrehozott egy családot, akik büszkén mondhatták: Mi vagyunk Liverpool.
"Mikor labdát kapsz, cselezz ki egy pár védőt, majd bombázz a kapuba, pont úgy, ahogy a Bury színeiben tetted." mondta Shanks. Lindsay válasza: "Főnök, az nem én voltam, hanem Jimmy Kerr." Shanks Paisleyhez fordulva: "Bob, nem ezt a játékost kellett volna leigazoljuk."
"Fiacskám, az az ember 200 gólt rúgott 270 meccsen -hihetetlen teljesítmény- , és kupát kupára halmozott eddzőként. Amikor ő beszél, nyisd ki a füledet!" Brian Clough-ról mondta
"Egy focicsapat olyan, mint egy zongora: kell hozzá 8 ember, hogy cipeljék, és még három aki tud rajta játszani"
“Egy focista akkor való a Liverpoolba, ha fel van készülve rá, hogy átszaladjon egy téglafalon, és a másik oldalra harcra készen érkezik."
“A foci rabszolgája voltam. Utánam jött haza, utánam jött mindenhova, belerág a családi életedbe. Egyébként minden munkásember lemarad egy-két dologról a munkája miatt."
“Ha első vagy, akkor első vagy. Ha második vagy, akkor semmi sem vagy."
“Egy fociklub olyan mint a szentháromság: a játékosok, az edző és a szurkolók. A vezetőség nem tartozik bele. Ők csak azért vanna ott, hogy legyen ki aláírja a csekkeket."
“Igaz, hogy skót vagyok, de büszke lennék, ha scousernek hívnának"
“Ha nem kapja meg az Év Játékosa címet, akkor a focit le kell állítani, és a zsűrit postázni kell a Kremlinbe." Tommy Smith-ről
“Vedd le azt a vattakötést. És mit akarsz azzal mondani, hogy a térded? Ez itt a Liverpool térde!"
“Mao titkár sem látott még soha ilyen vörös erőbemutatót.”
“Ha nem tudsz döntéseket hozni az életben, akkor veszélyes vagy. Inkább menj parlamenti képviselőnek!”
“Hölgyeim és Uraim, tegnap elvesztettük a kupadöntőt a Wembleyn, de a szurkolók megnyertek mindent. elnyerték a londoni rendőrök csodálatát és a londoni közönség csodálatát."
“A belső tűz a vörös mez viselésének büszkeségéből és szenvedélyéből születik. Nem kell motiváljuk a játékosokat, mert minden egyes focista felelős a csapat teljesítményéért. A Liverpool játékos státusza motiválja őket."
“Betegség miatt sem hagytam volna ki ezt a meccset. Ha meghaltam volna, végrendeletben követeltem volna, hogy hozzák a stadionhoz a koporsómat, rakják a nézőtérre és vágjanak egy kémlelőlyukat rá." Az 1971-es FA Kupa elődöntőjén nyilatkozta, amit 2-1 arányban nyert meg az Everton ellen.
“De hát a vérében van a foci!” panaszkodott egy ügynök. “Lehet benne igazság,” -Shankly -, “de sajnos még nem ért le a lábába.”
“Százezer nem vehetné meg!"- Tommy Docherty “Én is egyike vagyok annak a százezernek”- Shankly.
“Ez a csapat karakterre és tudásra épül, férfiakkal, akik készek bármit megtenni, ami a klub javát szolgálja.”
“De hát ott lakom!” Egy brüsszeli hotelportás méltatlankodására adott válasz, miután az Anfieldet adta meg lakcímként.
"Anything off the top?”, asked a barber. “Aye, Everton,” replied Shankly.-ezt nem akarom fordítani